Heb je als goede voornemen om gezonder te gaan leven? Zorg dan dat je een plan hebt. Zo vergroot je de kans dat je je doel gaat halen. Hoe kan je gezonder gaan leven? Lees snel verder om dit te ontdekken.

Neem meer rust

Een belangrijke reden waarom veel mensen tegenwoordig ongezond leven is doordat ze bijna niet rusten. Mensen zijn gehaast en gestrest. Dit is slecht voor de geest én het lichaam. Onze geest en lichaam staan in verbinding. Als je je geestelijk niet goed voelt, ga je dit ook voelen in je lichaam. Dat is de reden dat veel mensen die gestrest zijn ziek worden als ze gaan rusten. Zorg daarom dat je elke dag uitrust. Neem elke dag een momentje voor jezelf. Lees bijvoorbeeld een boek, ga mediteren of maak een wandeling. 

Start met mealpreppen

Heb je als ongezonde gewoonte dat je veel eten besteld en/of kant- en klare maaltijden eet? Houd je niet van koken? Dan is mealpreppen een goede oplossing. Mealpreppen houdt in dat je voor meerdere dagen kookt. De maaltijden bewaar je in de koelkast en/of vriezer. Je kunt de bereide maaltijden maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Als je het later gaat eten bewaar je het in de vriezer. Plan een vaste dag in dat je gaat koken. Zo hoef je op de dag dat je gaat eten alleen het eten op te warmen. Hierdoor is gezonder eten een stuk makkelijker! Vergeet niet de maaltijden te labelen, zodat je weet wat je uit de vriezer haalt.

Ga meer bewegen

Veel stilzitten wordt ook wel ‘het nieuwe roken’ genoemd. Dit wordt niet voor niets zo genoemd. Stilzitten is namelijk helemaal niet goed voor ons. Dit is niet alleen ongezond voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Ga daarom meer bewegen. Heb je een kantoorbaan? Zet dan een wekker dat je elk uur even loopt. Zelfs een wandeling naar het koffieapparaat is al beter dan de hele dag stil zitten. Een andere optie is om een paar rekoefeningen te doen achter je bureau. Gebruik de pauze om te wandelen en stel voor om vaker vergaderingen staand of wandelend te doen. Door te bewegen krijg je ook sneller nieuwe en creatieve ideeën. Dat is dus een win-win situatie!

Wil je meteen een smartwatch aanschaffen? Koop dan verschillende bandjes, zodat je in stijl je smartwatch kunt dragen. Let op: de bandjes en accessoires passen niet op de verschillende merken smartwatches. Je moet dus voor een smartwatch van Apple speciale Apple Watch accessoires aanschaffen en voor een smartwatch van Garmin speciale Garmin bandjes.